6.5.07

002 Κι ο Αντιδήμαρχος τα κονόμησε...

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη κάποτε έκανε σεισμό... Μεγάλο σεισμό. Τόσο μεγάλο που οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να μείνουν για λίγες μέρες στην ύπαιθρο.

Κομπίνα 1η.
Ο Δήμος έφτιαξε βιολογικές τουαλέτες στην ύπαιθρο όπου μένανε οι άνθρωποι (η μάλλον τις παράγγειλε) έναντι μεγάλου χρηματικού ποσού. Οι τουαλέτες αυτές στις προδιαγραφές λεγόντανε "χημικού και βιολογικού καθαρισμού", γι αυτό και το μεγάλο κόστος τους.
Κι όμως, η τρύπα της χέστρας, στις πιο πολλές απ' αυτές κατέληγε στον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό της πόλης!!! Τζάμπα φράγκα για το τίποτα!!!
Κάποιος έβγαλε φράγκα εδώ. Ποιός;

Κομπίνα 2η.
Ο καλός αντιδήμαρχος, ανησήχησε μήπως οι συμπολίτες του την αρπάξουν μες στο δροσερό βραδάκι στην ύπαιθρο...
Οπότε απευθύνθηκε σε κατάστημα προμήθειας στρατιωτικού υλικού...
Ο καταστηματάρχης, του είπε πως επειδή η ποσότητα είναι μεγάλη, θα μιλήσει με την αποθήκη, που κατά σύμπτωση η αποθήκη ήταν στην ίδια πόλη.
Η τιμή που ορίστηκε και λόγω του συμβάντος, ήταν και η τιμή κόστους για την κάθε κουβέρτα, δηλαδή 1.000 δραχμές (τότε με την καλή δραχμούλα...) η μία - 1.000 κουβέρτες στο σύνολο για αρχή. Ο αξιότιμος τότε αντιδήμαρχος, ζήτησε από τον καταστηματάρχη δώρο! "Μιά σκηνή για μένα, κάτι"...
Ο καταστηματάρχης τον έβρισε και ο αξιότιμος αντιδήμαρχος του έκλεισε το τηλέφωνο...
Μετά από 2 ώρες τηλεφώνησε ο ιδιοκτήτης της αποθήκης (ο οποίος ήταν και ο εισαγωγέας στην Ελλάδα)!
- Βρε συ "καταστηματάρχη" του λέει, τι έγινε με τις κουβέρτες; Μου τις παράγγειλε κάποιο κατάστημα από Αθήνα(!!!) 1.000 κουβέρτες! Στη χονδρική βέβαια, προς 1.000 δραχμές τη μία.
Και ο αξιότιμος αντιδήμαρχος της πόλης, τις αγόρασε προς 3.000 δραχμές τη μία!!!!!!!
Λέτε να έβγαλε κάτι κι αυτός για τον κόπο του; (1.000 για μένα, 1.000 για σένα και 1.000 για την αγορά - τίμια μοιρασιά). Καλός ο σεισμός, βγάλαμε και το πρώτο εκατομμυριάκι!
Μετά ακολούθησε παραγγελία άλλων 3.000 κουβέρτων... Το χρήμα άρχισε να ρέει στις τσέπες του αντιδημάρχου (μα μόνο!!!;;;)...

Κι όλα αυτά, τις πρώτες 3 ημέρες μετά το σεισμό. Ε ρε γλέντια και τσιμπούσια που θα ακολούθησαν μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: