13.5.07

014 H θεωρία του χρέους...

Πρόσφατα συζητούσα με κάποιους οικονομολόγους "από μέσα"...
Μου αποκάλυψαν πως στο Ελληνικό κράτος και πιο συγκεκριμένα σε όλους τους πολιτικούς και κυβερνητικούς, υπάρχει ένας μυστικός κώδικας ο οποίος αφορά το χρέος κάθε πολίτη.
Από τη στιγμή που γεννιέται κάποιος/κάποια, αυτομάτος οφείλει στο κράτος 200.000 ευρώ.
Με αυτή τη βάση, υπολογίζει η κάθε κυβέρνηση τον πληθωρισμό, τις συντάξεις, τα δάνεια που θα πάρει η κυβέρνηση και ο τρόπος αποπληρωμής τους κ.ο.κ.
Όταν όλα πάνε ρολόι, οι επενδύσεις πάνε κι έρχονται. Το ίδιο και οι καταχήσεις! Στην αντίθετη περίπτωση, το κράτος φέρεται εξοργιστηκά απάνθρωπα στους οφειλέτες.
Μια λύση για το κράτος είναι να στηρίξει τις τράπεζες, για να είναι σίγουρο ότι θα πάρει τα χρήματα τα οποία ήδη τα έχει υπολογίσει στα έξοδά της (οι κακόμοιροι πολίτες συνήθως πέρνουν απ' αυτές για να πληρώσουν χρέη πτος το κράτος...).

Θα γίνουμε (ή γίναμε) λοιπόν αιχμάλωτοι των τραπεζών, η κάθε κυβέρνηση δε θα τις βάλει φρένο και έτσι θα εξασφαλήσει και αυτή τα έσόδά της. Βέβαια και η κυβέρνηση (ή το κράτος) θα γίνει σιγά σιγά υποχείριο των τραπεζών - έτσι κι αλλοιώς κράτος είναι οι πολίτες αυτού - υποχείρια αυτοί - ελεγχόμενη και η κυβέρνηση.
Σε καμιά περίπτωση δε θα πάρουμε το ποσό αυτό πίσω. Θα έχουμε δώσει το διπλάσιο περίπου ώστε αυτό που θα μείνει να είναι αυτά τα 200.000 ευρώ (ή όποιο άλλο ποσό υπολογιστεί σαν starter στη γέννηση, το οποίο προφανώς ανά τακτικά διαστήματα θα έχει αναπροσαρμογή).

Απαραίτητο στοιχείο για να ελεγχθεί αυτό το "χρέος" είναι η αρίθμηση του κάθε πολίτη. Μάλλον ο αριθμός ταυτότητας ή το Α.Φ.Μ. μας.
Έτσι μπορεί πιο εύκολα να συνταχθεί μια στατιστική μελέτη για τα μέλλοντα σχέδια της εκάστοτε κυβέρνησης.
Όταν οι τράπεζες πιέζουν την κυβέρνηση για τις μεταξύ τους οφειλές/συναλλαγές, τότε βγαίνουν μέτρα κατά της υπογεννητικότατας, γίνονται κάποιες μελέτες ξανά και δίνονται στις τράπεζες τα νέα στοιχεία των επιπλέον υπολογίσημων γεννήσεων/οφειλετών, σαν εγγύηση για συνέχιση των συναλλαγών τους.
Κάτι σαν... ομόλογα δηλαδή είμαστε όλοι μας.

Υπάρχουν και άλλα βέβαια "επενδυτικά μέσα" για το κράτος, αλλά και το παραπάνω είναι ένα από αυτά, μέτρο που βλάπτει όμως τη δημόσια υγεία γιατί καταπατεί τα πάντα. Ανθρώπινα δικαιώματα, Δημοκρατία, προσωπικά δεδομένα κ.λ.π.
Μην εκπλαγείτε όταν παρατηρείτε έκτροπα στη συμπεριφορά κράτους - πολίτη, για τους "από μέσα" είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό.
Αυτός βέβαια που ελέγχει αυτά τα στοιχεία και τα διαχειρίζεται, μπορεί εύκολα να εκμεταλευτεί τα πάντα προς δικό του όφελος.
Και οι αυξήσεις στη φορολογία, στη ΔΕΗ, νερό, ρεύμα κ.λ.π. είναι λόγω της αναπροσαρμογής στο οφειλόμενο "γεννετήσιο πόσό".

Και όντως, με απλή λογική, έτσι σχεδιάζει η κάθε κυβέρνηση πιο εύκολα το "marketing plan" της, σε βάρος των πολιτών για μας, για το καλό της χώρας γι αυτούς...

Σε ποιο Ευρωπαϊκό τώρα επίπεδο, οι υπολογιστές των Βρυξελλών*, κάνουν τους δικούς τους υπολογισμούς για πιο πανευρωπαϊκά επίπεδα. Μην αναρωτιέστε γιατί υπάρχει φαγωμάρα να μπει και σύστημα και η μεγάλη αγορά της Τουρκίας (που θα μπει), μετριούμενη πάντα σε... κεφάλια!!!

*Πιθανότατα το "θηρίο", το "666" κ.α. να διαρέουν επίτηδες για να μην καταλάβει ο κόσμος τον πραγματικό λόγο της αρίθμησής του. Βολεύει κάτι ποιο ...φανταστικό και μυστήριο από την ωμή, πραγματική και απαξιωτική για μας αυτή αλήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: